luni, 21 mai 2012

Misterul-Puma Punku

Puma Punku este un mare complex templier localizat pe un podis inalt din Tihuanaco, Bolivia. Izvoarele arheologice dateaza acest sit in jurul anului 200 I.C. Oamenii care au trait aici, nu cunosteau nici limbajul scris si nici roata, totusi au construit cumva una dintre cele mai complexe structuri.
Ruinele antice din Puma Punku sunt probabil cele derutante de pe fata pamantului. Este greu de imaginat modul în care acestea nu au ajuns să fie cunoscute ca una din minunile lumii, cum ar fi Marea Piramida. Spectaculoasa în sine, Marea Piramida totuşi paleste in comparatie cu ruinele Puma Punku.
Ruinele de Puma Punku sunt una din cele patru structuri în oraşul antic de Tiahuanaco. Cele trei structuri sunt altele: Piramida Akapana, Platforma Kalasasaya, şi Templul subterane.
Chiar si cu tehnologia si informatiile zilelor noastre, aceste structuri sfidează logica, şi-i deruta pe cei care încearcă să rezolve misterele care zac în ele. Se spune ca ruinele de Puma Punku se sunt cele mai fascinante, şi cel mai confuze dintre toate.
Cine a construit aceste structuri?
Cum au fost aceste structuri construite?
De ce aceste structuri au fost construite?
Acestea sunt întrebări din mintea celor care cerceteaza aceste structuri antice, şi la ele nu se poate raspunde uşor, ba chiar unele raman fara raspuns.
Daca construirea piramidelor a fost mai mult decât dificila acum mai multe mii de ani în urmă, atunci cât de dificila a fost crearea Puma Punku?
Puma Punku se crede că a fost constituita dintr-un debarcader mare, şi o structură masivă din patru parti. Totuşi, poate de la un eveniment cataclismic tot ce rămâne astăzi sunt niste ruine megalitice. Un mare cutremur? O cometa care a venit prea aproape de Pamant? O lume de inundaţii? Acestea ar fi cauzele posibile pentru distrugerea structurii Puma Punku.
Nu numai că există dovezi care să susţină afirmaţia unui potop cataclismic, dar există chiar şi dovezi pentru a susţine teoria că oamenii chiar au trait cândva acolo înainte de un astfel de potop. Presupusele inundaţii ar fi putut avea loc acum în jur de 12.000 de ani, şi există dovezi ştiinţifice de unelte, oase, şi alte materiale în aluviuni de inundaţii, care sugerează că un popor civilizat a fost acolo înainte de orice inundaţie. Alte dovezi, ca sculpturi cu oameni cu barbă care nu sunt din Anzi, au fost înregistrate în întreaga zonă.
Ar putea fi ruinele Puma Punku dovezi ale unei civilizaţii de mult pierdută?
Ce face aceste ruine unice?
Este foarte puţin probabil ca pietrele în Puma Punku sa fi fost tăiate cu ajutorul vechii tehnici, poate doar cu o tehnica de care nu stim in momentul de fata.
Pietrele din Puma Punku sunt alcătuite din granit si diorit şi singura piatra care că este mai dura ca aceste două, este diamantul. La vremea respectiva singurele unelte pe care le aveau indigenii erau din cupru, blocurile prezinta canale adanci de 6mm taiate cu precizia laserului. În cazul în care oamenii care a construit acest loc au tăiat aceste pietre folosind tehnici de taiere in piatră, atunci ei ar fi trebuit să fi folosit instrumente cu diamant. Interesul pentru Puma Punku nu e doar datorita pietrelor sortate individual perfect ci si pentru ca pietrele sunt realizate intr-un astfel de design maret incat ar necesita concepte matematice cu mult dincolo de orice folosim noi ACUM. Totusi cumva in trecut , cineva a facut asta pentru un scop specific, si intr-un fel chiar programele de calculator de astazi ar spune „cum e posibil asa ceva?”
Dacă ei nu au folosit diamante pentru a reduce aceste pietre, atunci ce au folosit?
Nu numai aceste pietre au fost într-adevăr greu de taiat, dar ele sunt, de asemenea, extrem de grele. Una dintre aceste ruina de piatră cântăreşte aproximativ 800 de tone! Acestea sunt pietre mari, şi acestea sunt foarte grele. Cea mai apropiată carieră este la puţin 10 de mile departare de site-ul de ruine. Cum acesti oameni au mutat aceste blocuri care cântăresc multe tone şi cum au fost capabili de a forma o structura cu ele?
Aceşti oameni vechi au trebuit sa aiba cunostinte foarte avansate de astronomie, geometrie şi matematică. Cu toate acestea, nu există înregistrări ale acestei lucrări. Pentru a construi un loc ca Puma Punku, trebuie să fi fost nevoie de planificare rezultand de aici cunoasterea scrisului, dar nu există nimic din toate acestea.
Un lucru important de mentionat în ceea ce priveşte ruinele Puma Punku. Nu numai aceste pietre au fost tăiate într-un anumit fel, dar acestea au fost tăiate cu o precizie extraordinara. Taieturile de pe aceste pietre sunt perfect drepte. Găurile sunt perfecte, şi toate de aceeasi adâncime.
Toate blocurile sunt taiate, astfel încât acestea se intrepatrund şi se potrivesc impreuna ca un puzzle, inaltand o structura de patru nivele. Nu există nici un mortar.
Indigenii au putut face toate astea numai cu ajutor din partea “zeilor” (extraterestri) care au intervenit cu tehnologia lor pentru a-i invata sau a le arata cum sa construiasca asemenea minuni care sa dainuiasca mii de ani.

Un comentariu: